Het starten van een bedrijf is leuk, maar ook een uitdaging die veel verplichtingen en zaken met zich mee brengt waar je als startende ondernemer niet direct rekening mee houdt.

De Administreerderij verstaat onder “Starters” alle ondernemingen in oprichting of ondernemingen die korter bestaan dan drie jaar.

Om startende ondernemers te helpen, heeft De Administreerderij een handleiding gemaakt, waarin uitleg wordt gegeven over veel zaken waar startende ondernemers mee te maken (kunnen) krijgen. Download de handleiding hier (opent in een nieuw tabblad).

Behalve de handleiding voor startende ondernemers biedt De Administreerderij elke startende ondernemer aan:

  • Aangepaste tarieven (indien nodig) voor een maximale periode van drie jaar, zodat de starter minder geld kwijt is aan zijn administratiekantoor en meer geld overhoudt om te kunnen ondernemen.
  • Om maandelijks een kosteloos spreekuur te houden waarbij de starter al zijn vragen kwijt kan,  waarbij knelpunten en problemen worden besproken en waarbij wordt uitgelegd wat de consequenties zijn voor het bedrijf op de korte en lange termijn van handelingen die de startende ondernemer heeft verricht of gaat verrichten.
  • Om alle administratie maandelijks te verwerken en de startende ondernemer maandelijks een tussentijds rapport te doen toekomen, zodat hij maandelijks weet hoe zijn onderneming ervoor staat en wat hij in de nabije toekomst moet doen om zijn bedrijf gezond te houden.